Rudar i Nedelišće u borbi za finale kupa, 1. utakmica u gostima

Prva polovica travnja je iza nas, kao i čak četiri utakmice u kojima smo ostvarili tri pobjede i jednom odigrali neriješeno, a još toliki broj utakmica je pred nama u drugoj polovici ovog mjeseca. A težak raspored tek slijedi: dvije vrlo važne utakmice u borbi za naslov prvaka u 4. NL ČK-VŽ (doma protiv petoplasiranog Dinama i vani protiv drugoplasiranog Poleta) i dvije jednako važne polufinalne utakmice Kupa Međimurja protiv neugodnog protivnika.

Nakon šesnaestine finala otprije tri sezone, i naše pobjede u gostima 1:2, Rudar i Nedelišće opet se susreću u kup natjecanju, ovog puta u kasnijoj fazi, u borbi za finale koje nosi plasman u Hrvatski nogometni kup. U četiri ligaške proljetne utakmice Rudar je upisao po jednu pobjedu i remi te dva poraza, a nakon 20. kola nalazi se na 8. mjestu, čvrsto u sredini tablice. Najbolji klupski strijelac je Ivan Risonjić s osam pogodaka, dok je pet postigao Boris Vurušić.

Na putu do polufinala Rudar je u 2. kolu svladao Dravu u Kuršancu 4:2, u šesnaestini finala su s uvjerljivih 4:0 kod kuće bili bolji od Međimurca, u osmini finala su odigrali 0:0 u Palovcu kod Dinama i prošli nakon jedanaesteraca, dok su u četvrtfinalu s minimalnih 1:0 pobijedili Trnavu u Goričanu. Nedelišće je do polufinala stiglo preko tri gostovanja protiv Jedinstva iz Novog Sela na Dravi (2:0), Croatije iz Orehovice (1:0), te čakovečke Sloge koja je svladana s 2:1.

Prva polufinalna utakmica Kupa Međimurja između Rudara i Nedelišća odigrat će se 18. travnja (srijeda) u Murskom Središću s početkom u 17:00 sati!

Glavni sudac: Damir Klarić (Turčišće)
1. pomoćni sudac:
Davor Šupljika (Šenkovec)
2. pomoćni sudac:
Dominik Mihoci (Čukovec)
Delegat:
Stjepan Perko (Lopatinec)