Notice: Undefined variable: baseurl in /home/kacunin/public_html/nk-nedelisce/plugins/content/responsive-tables/responsive-tables.php on line 17

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/kacunin/public_html/nk-nedelisce/plugins/content/igallery/igallery.php on line 15

Poletovci najviše zabijali, Nedelišće najbliže njima

U odnosu na prethodnu sezonu sustav se nije mijenjao te je i u sezoni 2016./2017. MŽNL Čakovec-Varaždin sačinjavalo 16 klubova koji su u 30 kola odigrali ukupno 240 utakmica. Efikasnost nogometaša porasla je za gotovo 10%, postignuta su 844 pogotka, od toga 769 iz igre, 63 iz kaznenih udaraca, te 12 autogolova. Prvak Polet zabijao je najviše, čak 90, a slijede ga Nedelišće, Međimurec i Varteks.

Prosječno su postignuta 3,52 pogotka po utakmici, dok je po kolu pogodak bio postignut svakih 25,6 minuta. Prvo poluvrijeme opet je donijelo manje pogodaka nego drugo, u omjeru 379:465. S 38 pogodaka Nedelišće je bilo najefikasnija momčad u prvom poluvremenu, i uz Plitvicu jedina koja je u prvom postigla više nego u drugom dijelu susreta. Najviše pogodaka opet je postignuto u zadnjih deset minuta, njih 133, a najmanje očekivano u prvih deset minuta.

Nedelišće je najviše zabijalo između 41. i 50. minute, naši igrači u tom razdoblju postigli su 11 pogodaka, što je 16,4% svih golova, i u toj fazi utakmice nijedan klub nema veći postotak. No, utakmice se ne rješavaju sredinom svog tijeka, nego u završnicama, a u zadnjih 20 minuta statistika nije na strani nogometaša Nedelišća i možda se tu nalazi odgovor zašto smo sezonu završili tek na 4. mjestu. Od 71.-80. minute dva kluba imaju manji postotak, a od 81.-90. samo jedan.

Naša momčad je u prosjeku postizala 2,23 pogotka po utakmici, svakih 40,3 minute, i u tome bila druga najefikasnija u ligi, ali to se nije odrazilo na konačni plasman. Tokom prvenstva četiri pogotka postignuta su u 1. minuti, a čak dva pripadaju igračima Plitvice Luki Tomašiću i Karlu Kocijanu, zatim Vilimu Horvatu (Zelengaj) i Vladimiru Mesecu (Pušćine) koji je protiv Zadrugar postigao autogol. Najbrži za Nedelišće bili su Nino Pintarić protiv Poleta i Boris Kosir protiv Zadrugara golovima u 2. minuti.


Polet je izdominirao i u kategoriji primljenih pogodaka, svega 15 ih je završilo u njihovoj mreži, što znači da su primali svakih 180 minuta. Momčad Nedelišća može se pohvaliti da je jedina uspjela otkinuti Poletu bod u proljetnom dijelu, i to na njihovom terenu, a također uz Jalžabet smo jedini koji smo im zabijali i u jesenskom i u proljetnom dijelu. Zato se ne možemo pohvaliti s brojem primljenih u zadnjih deset minuta, veći postotak od naše imaju tek dvije momčadi. U tim zadnjim minutama gubili smo puno bodova.


I ove sezone nastavljamo sa statistikom kaznenih udaraca, ukupno ih je dosuđeno 86, a kako je u uvodu spomenuto iskorištena su 63. Najviše ih je dosuđeno u korist Nedelišća, njih devet, a samo jedan manje Nedeljancu, Međimurcu i Mladosti Komet. Najprecizniji su bili Mladostaši s impresivnih 8/8, a osim njih još su stopostotni bili Polet i Rudar s 5/5, te Pušćine i Varteks s 2/2.

Po četiri promašaja s bijele točke upisali su Nedelišće i Zelengaj. Naša momčad još ima aktivan niz od četiri uzastopna neiskorištena kaznane udarca. Najviše penala skrivili su igrači Zelengaja, čak 10, a jedan manje Sloboda i Sloga. Najmanje ih je dosuđeno u korist Varteksa i Pušćina, tek dva, a Varteksovci su i skrivili samo dva, zajedno s Novim Marofom.

Kazneni udarci (dosuđeni / iskorišteni / skrivljeni): Nedelišće 9 / 5 / 4, Mladost Komet 8 / 8 / 4, Nedeljanec 8 / 7 / 3, Međimurec 8 / 5 / 4, Sloboda 7 / 5 / 9, Podravina 6 / 5 / 5, Plitvica 6 / 4 / 5, Polet 5 / 5 / 4, Rudar 5 / 5 / 6, Sloga 5 / 3 / 9, Zelengaj 5 / 1 / 10, Zadrugar 4 / 2 / 6, Jalžabet 3 / 2 / 8, Novi Marof 3 / 2 / 2, Pušćine 2 / 2 / 5, Varteks 2 / 2 / 2


Lista strijelaca: 31 - Luka Bobičanec (Polet), 26 - T. Medved (Varteks), 20 - I. Fučko (Sloga), 18 - L. Tomašić (Plitvica), N. Valjak (Podravina), 16 - D. Golubić (Mladost Komet), B. Kosir (Nedelišće), 15 - J. Horvat (Plitvica), B. Kregar (Međimurec), D. Šoltić (Rudar), 11 - N. Barat (Polet), V. Mlakar (Zelengaj), D. Treska (Međimurec), B. Vurušić (Rudar), D. Zeko (Novi Marof), 10 - R. Malnar (Pušćine), D. Piškor, S. Treska (oba Međimurec) itd.