Notice: Undefined variable: baseurl in /home/kacunin/public_html/nk-nedelisce/plugins/content/responsive-tables/responsive-tables.php on line 17

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/kacunin/public_html/nk-nedelisce/plugins/content/igallery/igallery.php on line 15

Fair Play tablica: Jalžabet najkorektniji, Nedelišće na dnu

Ukupan broj dodijeljenih žutih i crvenih kartona značajno se smanjio u odnosu na prve dvije sezone postojanja MŽNL, a za što je vjerojatno zaslužna situacija u kojoj su sva važna pitanja riješena vrlo rano: Polet je sigurno grabio prema naslovu prvaka, Varteks prema trećeligaškom statusu, a Zadrugar je na začelju bio osamljen i bez velikih drama ispao iz lige.

Suci su podijelili ukupno 802 žuta kartona, što je za više od sto manje nego u prijašnjoj sezoni, a u prosjeku je to 26,7 opomena po kolu, te 3,34 po utakmici. Najopominjaniji bili su nogometaši Mladosti Komet sa 63 kartona, a s jednim manje odmah do Preložana je Nedelišće. U prvom poluvremenu podijeljena su ukupno 262 kartona, a u drugom čak 540. Suci su najviše posla imali u zadnjih deset minuta u kojem su podijelili 23,9% svih kartona.

Zanimljivo, u toj fazi utakmice Nedelišće je od svih klubova zaradilo najmanje kartona, tek 14,5%, dok većina ostalih klubova ima puno veći postotak ukupnog broja svojih kartona. Sljedeća zanimljiva činjenica je faza utakmice od 31.-40. minute u kojoj su naši nogometaši zaradili najviše kartona uz Rudar, njih deset. Igrači Jalžabeta skupili su samo 34 kartona i uspjeli odigrati ukupno čak devet utakmica bez ijedne opomene.


Crvenih kartona bilo je 30, osam manje nego u sezoni prije, dakle točno jedan po kolu ili 0,12 po utakmici. Na vrhu ovog neslavnog poretka su Zelengaj i Nedelišće s četiri isključenja, a jedini klub bez ijednog crvenog ostao je Nedeljanec. Čak tri od četiri crvena kartona naši nogometaši zaradili su u posljednjih deset minuta. Od ukupnog broja isključenja 15 puta radilo se u drugom žutom karotnu, te 15 o direktnom crvenom kartonu.

Vlasnik najbržeg žutog kartona je Nikola Šoltić (Rudar) koji je u 5. kolu protiv Slobode već u 1. minuti napravio prekršaj za javnu opomenu, a jedini igrač s dva žuta kartona u istoj minuti je naš Nino Pintarić koji je u 6. kolu protiv Međimurca u 90. minuti najprije skrivio prekršaj, a zatim nakon prvog žutog napucao loptu u prekidu igre. Najbrže isključenje zaradio je Martin Begović (Sloboda) koji je u 11. kolu protiv Plitvice morao napustiti teren 30. minuti.


Ukupno (žuti + crveni): Nedelišće 62+4, Mladost Komet 63+2, Novi Marof 59+3, Rudar 58+1, Zelengaj 54+4, Varteks 56+2, Podravina 53+1, Pušćine 50+1, Nedeljanec 51+0, Sloga 49+1, Međimurec 47+1, Zadrugar 42+3, Sloboda 41+3, Polet 43+1, Plitvica 40+2, Jalžabet 34+1