NK Nedelišće brine o poštivanju privatnosti i izbora te je to jedan od pokazatelja našega društveno odgovornog poslovanja. U nastavku ovoga teksta naći ćete odgovore na pitanja na koji način postupamo s osobnim podacima, naša načela u postupanju i dobit ćete odgovore na pitanja koja će vam pružiti zadovoljstvo u suradnji s nama. Ne manje od toga očekujemo i od Vas.

 

NAŠA PRAVILA O ZAŠTITI PODATAKA SE ZASNIVAJU NA SLJEDEĆEM:

 1. Poštujemo vašu privatnost i izbore i provjeravamo utječe li naše postupanje na Vašu privatnost i sigurnost.
 2. Podatke koristimo uvijek za svrhe za koje ste nam dali i za koje ste obaviješteni. Promidžbene materijale šaljemo samo ako ste to zatražili od nas, s tim da uvijek imate pravo povući Vašu privolu.
 3. Vaše podatke nećemo niti nuditi, niti prodavati bilo kome. Oni koji imaju pristup Vašim podacima su pouzdani partneri koji poštuju Pravila zaštite podataka u najvećem opsegu.
 4. Obvezni smo štititi vaše podatke i činiti ih sigurnima. Stoga surađujemo samo s pouzdanim partnerima.
 5. Obvezni smo otvoreno i transparentno upotrebljavati vaše podatke.
 6. Poštujemo vaša prava i uvijek se trudimo ispuniti vaše zahtjeve u najvećoj mogućoj mjeri i u skladu s našim zakonskim i operativnim obvezama.

 

Za više informacija o načinu provedbe Pravila zaštite podataka u nastavku smo naveli prava o osobnim podacima i vrste podataka koje možemo dobiti izravno od vas ili putem interakcije s vama, kako ih možemo upotrijebiti, s kime ih možemo dijeliti i kako ih štitimo. Naravno, ne moraju se sve situacije odnositi na vas. U ovim Pravilima privatnosti možete pronaći pregled svih mogućih situacija naše interakcije.

Što više komunicirate s nama, to više saznajemo od vas i možemo vam ponuditi više prilagođenih usluga.

Kad prikupljamo vaše osobne podatke jer su nam nužni za naše poslovanje ili kad Vi dragovoljno ih dijelite s nama, obrađujemo ih u skladu s ovim Pravilima. Pažljivo pročitajte ove informacije. Ako imate pitanja ili nedoumice u vezi s osobnim podacima, obratite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  

 

VODITELJ OBRADE PODATAKA:   

NK Nedelišće

Sportska 1, 40305 Nedelišće, Hrvatska

OIB: 21745385271

www.nk-nedelisce.hr

 

ŠTO SU OSOBNI PODACI?

"Osobni podaci" informacije su pomoću kojih vas je moguće identificirati izravno (npr. vaše ime) ili neizravno uz ne pretjerani angažman. Osobni podaci uključuju podatke kao što su adresa e-pošte / kućna adresa / broj mobilnog telefona, korisnička imena, slike profila, osobne preferencije. To mogu biti i identifikatori kao što su IP adresa računala, MAC adresa mobilnog telefona ili kolačići.

 

KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO I KAKO IH UPOTREBLJAVAMO?

NK Nedelišće je uvijek otvoren za komunikaciju sa Vama i vjerujemo da i Vi želite komunicirati sa nama čim ste došli na našu web stranicu.

Podatke prikupljamo i primamo putem naših web-mjesta, formulara, aplikacija,  proizvoda koje prodajemo. Ponekad nam dajete izravno, mi ih prikupljamo kada upotrebljavate kolačiće a moguće je da nam Vaše podatke učini dostupnim i netko treći.

U sklopu prikupljanja podataka postoje obavezna polja koja su označena zvjezdicama ako su nam ti podaci potrebni za:

  • Izvršenje ugovora (npr. za potrebe dostave proizvoda koje ste kupili putem web-mjesta/aplikacija);
  • Pružanje usluge koju ste zatražili (npr. slanje biltena); ili
  • Ispunjavanje zakonskih zahtjeva (npr. izdavanje računa).

Neispunjavanje polja označenih zvjezdicom može utjecati na našu mogućnost pružanja usluga i proizvoda.

Temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka pravne osnove su izrijekom navedene i one mogu biti: Vaša suglasnost na obradu, naš legitimni interes za obradu, izvršenje ugovora sa nama ili pak moramo prikupiti informacije prije zaključenja ugovora sa nama, ili na koncu to može biti i naša zakonska obveza koju nam je odredio zakonodavac. 

 

Za potrebe osiguranja transakcija putem naših stranica/aplikacija/uređaja od prevare i pronevjere upotrebljavamo rješenja trećih pružatelja usluga. Metoda utvrđivanja prevare temelji se na jednostavnim usporedbama, asocijacijama, grupiranjima, predviđanjima i utvrđivanju netipičnih vrijednosti pomoću inteligentnih agenata, tehnika prikupljanja podataka raznim tehnikama dubinske analize podataka.

Ovaj postupak utvrđivanja prevare može biti u potpunosti automatiziran ili uključivati posredovanje osobe prilikom kojeg ona donosi konačnu odluku. U svakom slučaju, poduzimamo sve potrebne mjere opreza i zaštite da bismo ograničili pristup vašim podacima. 

U slučaju automatiziranog utvrđivanja prevare može se dogoditi sljedeće: (i) možemo odgoditi obradu narudžbe/zahtjeva zbog provjere transakcije; (ii) možemo ograničiti ili odbiti uslugu dostavljanja narudžbe / obrade zahtjeva ako utvrdimo mogućnost prevare. Imate pravo na pristup informacijama na kojima temeljimo svoju odluku. Pročitajte dio „Vaša prava i izbori” u nastavku.

 

KOLAČIĆI

 

Što su kolačići?

Ova web stranica koristi tzv. "kolačiće". Kolačići su male tekstualne datoteke pohranjene u memoriji Vašeg uređaja putem Vašeg preglednika. Oni pohranjuju određene informacije (npr. korišteni jezik ili postavke stranice) koje Vaš pretraživač može (ovisno o vijeku trajanja kolačića) ponovno nama prenijeti prilikom Vašeg sljedećeg posjeta našoj web stranici.

Mi koristimo dvije kategorije kolačića: (1) funkcionalne kolačiće, bez kojih bi funkcionalnost naše web stranice bila smanjena i (2) dodatne kolačiće koji se koriste za analizu web stranice i u marketinške svrhe.

Dodatne kolačiće koristimo samo s Vašom prethodnom privolom. Pri Vašoj prvoj posjeti našoj web stranici, pojavit će se obavijest koja će od Vas zatražiti privolu za postavljanje dodatnih kolačića . U slučaju da ste dali Vašu privolu, smještamo kolačić na Vaše računalo, a oglas se neće više pojavljivati dok je kolačić aktiviran. Nakon isteka vijeka trajanja kolačića, ili ako kolačić aktivno izbrišete, oglas će se ponovno pojaviti prilikom Vašeg sljedećeg posjeta našoj web stranici, te će se ponovno pojaviti poziv na davanje privole.

Naravno, našu web stranicu možete koristiti i bez postavljanja kolačića. U bilo kojem trenutku možete u Vašem pregledniku podesiti ili u potpunosti deaktivirati korištenje kolačića. Međutim, to može dovesti do ograničene funkcionalnosti ili negativno utjecati na pristupačnost naše web stranice.

Na našoj web stranici koristimo Google Analytics, uslugu web analize tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države („Google“). Google u naše ime analizira Vaše korištenje naše web stranice. Informacije koje Google prikupi vezane uz Vaše korištenje naše web stranice (npr. polazni URL, naše stranice koje ste posjetili, preglednik koji ste koristili, Vaše postavke jezika, Vaš operacijski sustav, razlučivost Vašeg prikaza) prenose se na Googleov poslužitelj u SAD-u, gdje se pohranjuju i analiziraju. Nama se stavlja na raspolaganje rezultat u anonimnom obliku.   Podaci o Vašem korištenju pritom nisu povezani s Vašom punom IP adresom. Nadalje, Google je certificiran pod EU-SAD Štitom privatnosti, koji osigurava da se na obradu podataka od strane Googlea u Americi primjenjuje odgovarajuća razina zaštite podataka. 

Kolačić se koristi za pohranu osobnih podataka, npr. internetske stranice koje je posjetio podnositelj podataka. Svaki put kad posjetite naše internetske stranice, osobni podaci, uključujući IP adresu internetskog pristupa koji koristi podnositelj podataka, prenose se Googleu u Sjedinjene Američke Države. Ovi osobni podaci pohranjuje Google u Sjedinjenim Američkim Državama. Google može prenijeti ove osobne podatke prikupljene tehničkim postupkom trećim stranama.

Vašu privolu za web analizu možete povući u bilo kojem trenutku, tako što ćete preuzeti i instalirati dostupni Googleov dodatak za preglednik ili možete urediti Vaše privole, pri čemu se umeće opt-out kolačić. Obje mogućnosti sprječavaju web analizu tako dugo dok koristite pretraživač na kojem je instaliran dodatak i dok ne izbrišete opt-out kolačić. 

Više informacija o Google Analyticsu dostupno je u Uvjetima korištenja Google Analyticsa, u Smjernicama za zaštitu privatnosti podataka Google Analyticsa i u Googleovoj Izjavi o privatnosti.

 

Poveznice na web stranice trećih osoba i prijavu putem društvenih mreža

Naša web stranica s vremena na vrijeme može sadržavati poveznice na web-stranice drugih partnera i društvenih mreža. Ako putem poveznica posjetite bilo koje od ovih web-mjesta, imajte na umu da ta web-mjesta imaju svoja pravila privatnosti i da mi nismo nadležni ni odgovorni za njih. Pročitajte pravila prije nego pošaljete osobne podatke tim web-mjestima.

 Možemo vam ponuditi i mogućnost prijave putem društvenih mreža. Ako se prijavite putem društvenih mreža, imajte na umu da s nama dijelite podatke o profilu ovisno o postavkama platforme određene društvene mreže. Posjetite platformu društvene mreže u pitanju i pregledajte pravila privatnosti da biste razumjeli koje osobne podatke dijelite i upotrebljavate u ovom kontekstu. Neka naša web-mjesta i aplikacije dopuštaju korisnicima objavu vlastitog sadržaja. Nemojte zaboraviti da je sav sadržaj koji objavite na platformama naših društvenih mreža dostupan javnosti te stoga budite oprezni prilikom dijeljenja određenih osobnih podataka kao što su financijske informacije ili detalji adrese. Nismo odgovorni ni za kakve postupke drugih pojedinaca u slučaju objave osobnih podataka na našim platformama društvenih mreža te preporučujemo da ne dijelite takve podatke.

 

Kome možemo proslijediti Vaše podatke

Vašim podacima može pristupiti treća osoba samo ako ste na to dali izričitu suglasnost.  Kada ste takvu suglasnost dali onda budite upoznati da treća osoba kao voditelj obrade vrši obradu u skladu s vlastitim uvjetima i odredbama te pravilima privatnosti te Vam savjetujemo da prije davanja suglasnosti svakako provjerite Pravila suglasnosti te treće strane.

Mi u nekim slučajevima povjeravamo određeni dio poslovnih zadataka trećim osobama koji su izvršitelji naših naloga kako bismo ispunili svrhu zbog koje ste nam podatke i ustupili. U vrlo ograničenom opsegu im možemo pružiti Vaše podatke te osiguravamo da podaci budu nužno svedeni na obujam koji je minimalan kako bi ti treći mogli izvršiti naš nalog. Zahtijevamo od njih istinsku posvećenost pružanju zaštite privatnosti  i jamstvo da Vaše podatke neće koristiti u druge svrhe.  Primjerice,  usluge obrade vaših osobnih podataka možemo povjeriti:

Trećim osobama potrebnima za dostavljanje proizvoda, npr. usluge pošte / dostavljanja; Trećim osobama koje nam pomažu u pružanju tehničke podrške kao što su pružatelji platforme ili smještaja na poslužitelju, podrške i održavanja baza podataka, kao i softvera i aplikacija koje mogu sadržavati vaše podatke (takve usluge ponekad podrazumijevaju dopušten pristup vašim podacima da bi mogle izvršiti nužne zadatke); Pružateljima usluga plaćanja i agencijama za kreditno posredovanje u svrhu procjene vaše kreditne sposobnosti i potvrde detalja o vama kad je to uvjet za stupanje u kontakt s vama, Agencijama za oglašavanje, marketing, digitalno oglašavanje i oglašavanje na društvenim mrežama da bi nam pomogle provesti oglašivačke i marketinške kampanje, analizirati njihovu učinkovitost i upravljati kontaktiranjem s vama i vašim pitanjima.

 

POHRANA PODATAKA

Prikupljene podatke čuvamo na našim serverima ili serverima pružatelja takvih usluga. Moguće je podatke prenijeti na odredište izvan Europskog gospodarskog prostora (EGP-a) te im se može pristupiti s navedenog odredišta i mogu biti pohranjeni na njemu. Mogu ga obrađivati članovi osoblja koji djeluju izvan EGP-a i rade za nas ili za jednog od naših pružatelja usluga.

NK Nedelišće prenosi osobne podatke izvan EGP-a samo na siguran način i u skladu sa zakonom. Kako neke zemlje možda nemaju zakone koji uređuju upotrebu i prijenos osobnih podataka, poduzimamo potrebne mjere da bismo osigurali da se treće osobe pridržavaju obveza navedenih u ovim Pravilima.

Vaše osobne podatke pohranjujemo samo dok su nam potrebni u svrhe u koje ih pohranjujemo, da bismo ispunili vaše potrebe ili zakonske obveze.

Da bismo odredili razdoblje zadržavanja podataka vodimo se sljedećim kriterijima:

Kada kupujete proizvode i usluge, pohranjujemo vaše osobne podatke za cijelo vrijeme trajanja ugovornog odnosa te rok do 5 godina po završetku kupovine.

Kada sudjelujete u promotivnoj ponudi, nagradnim igrama, anketama, pohranjujemo vaše osobne podatke u trajanju takve akcije te najduže još godinu dana

Kada nam se obratite s upitom, pohranjujemo vaše osobne podatke u razdoblju potrebnom za obradu upita te najduže još tri godine

Od kada stvarate korisnički račun, pohranjujemo vaše osobne podatke dok ne zatražite brisanje računa dok god postoji naša stranica;

Ukoliko ste pristali na izravan marketing, pohranjujemo vaše osobne podatke dok ne otkažete pretplatu ili ne zatražite brisanje pretplate

Kad se kolačići pohranjuju na vaše računalo, pohranjujemo ih dok služe svrsi (npr. u trajanju sesije za kolačiće košarice ili ID-ja kolačića) ili u određenom zakonima;Možemo zadržati neke vaše osobne podatke u svrhu ispunjavanja svojih zakonskih i podzakonskih obveza, kao i u svrhu upravljanja svojim pravima (na primjer ostvarivanje prava na sudovima) ili prikupljanja statističkih podataka i vođenja evidencije.

Kad nam vaši osobni podaci više nisu potrebni, uklanjamo ih iz sustava i arhiva ili ih pretvaramo u anonimne podatke tako da vas više ne možemo identificirati.

Vaši Osobni Podaci su sigurni

Obvezni smo štititi vaše osobne podatke i poduzimati potrebne mjere da bismo osigurali njihovu zaštitu. Ugovorno obvezujemo pouzdane treće osobe koje obrađuju vaše osobne podatke da čine to isto.

Uvijek dajemo sve od sebe da bismo zaštitili vaše osobne podatke i nakon što ih primimo strogim postupcima i sigurnosnim značajkama trudimo se spriječiti neovlašteni pristup podacima. Kako prijenos podataka putem interneta nije sasvim siguran, ne možemo garantirati sigurnost podataka poslanih na našu stranicu. Svaki prijenos kao takav izvršavate na vlastitu odgovornost.

VAŠA PRAVA I IZBORI

NK Nedelišće poštuje vaše pravo na privatnost: važno je da možete upravljati svojim osobnim podacima. Imate sljedeća prava:

 • Pravo na pristup do svojih osobnih podataka koji su u vezi s njime prikupljeni, a tom prilikom upravitelj može koristiti sva razumna sredstva za utvrđivanje identiteta pojedinca čiji su osobni podaci, posebice u okviru online usluga i online identifikatora.
 • Pravo na popravak netočnih podataka koji su u vezi s njime prikupljeni, a tom prilikom voditelj obrade može koristiti sva razumna sredstva za provjeravanje identiteta pojedinca čiji su osobni podaci, posebice u okviru online usluga i online identifikatora.
 • Pravo na ”zaborav”, odnosno brisanje svih podataka, ako su ispunjeni uvjeti iz 17. članka Opće uredbe o zaštiti podataka.
 • Pravo na prestanak korištenja osobnih podataka u svrhe direktnog marketinga povlačenjem privole
 • Pravo na samostalno odlučivanje o korištenju osobnih podataka koje se temelji na automatiziranoj obradi.
 • Pravo da protiv voditelja obrade uloži pritužbu nadzornom tijelu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 4, Zagreb, ako smatrate da obrada  osobnih podataka krši Opću uredbu o zaštiti podataka.

Za obradu vašeg zahtjeva možda ćemo zatražiti potvrdu identiteta.

 

KONTAKT

 • Ako imate pitanja ili nedoumice o tome kako postupamo s vašim osobnim podacima i kako ih upotrebljavamo ili biste htjeli ostvariti prethodno navedena prava, obratite nam se pismeno na adresu   

NK Nedelišće, Sportska 1, 40305 Nedelišće, Hrvatska (sa naznakom zaštita podataka)

Ili mailom na adresu Službenika za zaštitu podataka Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,

 

DOPUNA PRAVILA O PRIVATNOSTI

Periodično možemo ažurirati naša Pravila privatnosti. Ažuriranja će biti će objavljena na našoj web stranici. Sve dopune stupaju na snagu u trenutku njihove objave na našoj web stranici. Stoga, savjetujemo Vam da redovito posjećujte stranicu kako biste bili obaviješteni o mogućim ažuriranjima.